Bron: AD Groene Hart
De plannen die Pretfabriek-onderneemster Marijn van Amstel-Okkerman heeft voor de Cattenbroekerplas, worden in januari gepresenteerd. ,,We zijn de laatste puntjes op de i aan het zetten.”

In mei 2017 presenteerde de onderneemster de eerste schetsen van haar plannen voor het strand aan de Cattenbroekerplas. Toen waren de ideeën om een groen en glooiend recreatie-eiland met bruggen te bouwen. Midden op het eiland moet een gebouw komen dat onderdak biedt aan De Pretfabriek, een trampolinespringhal en een restaurant. Behalve een terras waren er ook plannen voor een buitenspeeltuin en ziplineparcours.

Groter dan toegestaan
De afgelopen jaren hield Van Amstel-Okkerman zich bezig met het verder uitwerken van de plannen, in overleg met de gemeente Woerden en het recreatieschap. Belangrijke punten uit het plan zijn de afmetingen van de bebouwing, het parkeren en de toegangsroute. ,,Het is nu zo goed als klaar”, laat de onderneemster weten. ,,In januari willen we geïnteresseerden bijpraten.”

Omdat de bebouwing groter is dan is toegestaan op die plaats, is wijziging van het bestemmingsplan nodig. Wethouder Tymon de Weger zei hier onlangs over dat het mede daarom nog minstens twee jaar duurt voordat het klaar is.