Skip to main content

Brief 13 december 2023 van de gemeente Woerden gericht aan de omwonenden van de recreatieplas

Al lange tijd zijn er plannen om het recreatiegebied aan de zuidzijde van de recreatieplas Cattenbroek te ontwikkelen. Omdat u in de buurt van dit recreatiegebied woont, informeren wij u graag over dat deze week de gemeente en onderneemster Marijn van Amstel-Okkerman tot overeenstemming zijn gekomen over de ontwikkeling van het recreatie-eiland. Op 22 december aanstaande gaat het bestemmingsplan ter inzage. Wij nodigen u uit voor een inloopavond op 16 januari 2024 waarbij wij u nader informeren over het plan en u vragen kunt stellen.

Jong en oud kunnen straks op het recreatie-eiland terecht voor binnen- en buitenactiviteiten
Het plan biedt vermaak voor alle seizoenen. In het hoofdgebouw kunnen kinderen zich lekker uitleven in een indoorspeelparadijs. Voor de groteren zijn er indoor sport- en spelactiviteiten en horeca. Ook buiten is er van alles te doen. Zo komt er een groot openbaar strand/ligweides met speel- en sportmogelijkheden, een kiosk, een evenemententerrein, minigolf en highrope parcours. Verder komt er een uitkijktoren van 25 meter hoog. De bedoeling is dat deze later deel gaat uitmaken van het high-rope parcours. Aan de oostkant krijgt WaterSportVereniging Woerden een plek. Als alles meezit, is de realisatie van de plannen op het recreatie-eiland in 2026 klaar.

Visualisatie Cattenbroek 02 2Er is extra aandacht gegaan naar het ontwerp, parkeren en evenementen

In 2016 won Marijn van Amstel-Okkerman de ondernemersselectie. De jury vond haar plan voor het recreatiegebied het beste. Toch duurde het nog lange tijd voor de onderhandelingen rond waren. Veel extra aandacht is gegaan naar het ontwerp van het hoofdgebouw en de inpassing van de recreatieactiviteiten in de omgeving. Door de groene hellingen en het groene dak past het gebouw nu beter in het landschap. Ook is specifiek aandacht gegeven aan de goede parkeervoorzieningen en inpassing van de evenementen.

U kunt reageren op het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning

Er is een nieuw bestemmingsplan nodig om de plannen mogelijk te maken. In het bestemmingsplan staat wat er op het recreatie-eiland mag komen. Het (ontwerp)bestemmingsplan en ontwerpbesluit-omgevingsvergunning zijn vanaf vrijdag 22 december 2023 in te zien. Iedereen kan hierop reageren. We noemen dit een zienswijze indienen. Dit kan tot en met 1 februari 2024. Meer informatie hierover is vanaf 22 december te vinden op www.woerden.nl/stadsontwikkeling/bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan maakt 3 bedrijfsevenementen en 3 andere (APV)-evenementen mogelijk

Het bestemmingsplan maakt maximaal 3 bedrijfsevenementen per jaar mogelijk op het evenemententerrein die geluid met zich meebrengen. Deze evenementen mogen tot uiterlijk 20.00 uur duren. In ruil daarvoor zijn er niet 6, maar 3 andere APV-evenementen mogelijk in de buitenlucht tot ’s avonds laat. Bij de bedrijfsevenementen zijn maximaal 1.000 bezoekers welkom. De afspraak is dat zij alleen met georganiseerd busvervoer naar het betreffende bedrijfsevenement komen.

Op dinsdag 16 januari 2024 is er een inloopbijeenkomst voor iedere geïnteresseerde

Voor buurtbewoners en andere belangstellenden is er een inloopbijeenkomst op dinsdag 16 januari 2024 tussen 19.00 en 21.00 uur. De bijeenkomst is in de Pretfabriek, Oostzee 8, Woerden. Iedereen kan dan een toelichting krijgen op het plan. Ook is er informatie aanwezig over het bestemmingsplan. Er is alle ruimte voor vragen. De ondernemer en de gemeente zullen hier beiden aanwezig zijn.

We hopen u graag te ontmoeten op 16 januari 2024. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze brief kunt u contact opnemen met de onderneemster via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met de gemeentelijk projectleider via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Namens het college van burgemeester en wethouders

Wethouder

J. Vierstra
M. van Amstel-Okkerman, Initiatiefnemer